Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Απολογισμός Τελευταίων Δράσεων (μέχρι 15.08)




Απολογισμός Τελευταίων Δράσεων

Δελτίο Τύπου

Σε πείσμα των καιρών και κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και της απραξίας, η Κίνηση Νέων Έδεσσας συνεχίζει τις εθελοντικές δράσεις της με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεράκι!

Χρειάστηκαν τέσσερις Κυριακές για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και η αναμόρφωση του Πάρκου της Μεραρχίας από τους εθελοντές. Το πάρκο βρισκόταν σε κάκιστη κατάσταση και χρειάστηκε ομολογουμένως πολλή και εντατική εργασία για να βελτιωθεί η εικόνα του.

Μετά από τέσσερις συναντήσεις με έντονη συμμετοχή, οι εθελοντές ολοκλήρωσαν το έργο τους - καθαρίζοντας ολόκληρο το πάρκο, βάφοντας στο άνω διάζωμα τις κούνιες και την τσουλήθρα, ξεβουλώνοντας τη βρύση και αφαιρώντας πεταμένα κλαδιά και φυλλωσιές. Στο κάτω διάζωμα οι εθελοντές αφαίρεσαν το χώμα και τα χόρτα που είχαν «θάψει» το μικρό μονοπάτι, εξωράισαν το χώρο και κατασκεύασαν μια φιλική προς το περιβάλλον ράμπα πρόσβασης. Πλέον, το μόνο που έχει απομείνει για να παραδοθεί το Πάρκο της Μεραρχίας στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Έδεσσας είναι η τοποθέτηση κάδων για τις ανάγκες καθαριότητας του πάρκου, τους οποίους έχει δεσμευτεί ο Δήμος ότι θα παράσχει. 

Μια ακόμη πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο της Έδεσσας είναι η Εβδομαδιαία Ποδηλατοδρομία. Σε συνεργασία με τη Φιλοζωϊκή Έδεσσας, διοργανώθηκαν  ποδηλατικές βόλτες στην Έδεσσα και σε κοντινά σημεία. Με αφετηρία την Πλατεία Τημενιδών, οι ποδηλάτες απόλαυσαν τις διαδρομές που ακολουθήθηκαν και είδαν με ευχαρίστηση να μεγαλώνει συνεχώς η παρέα με διερχόμενους ποδηλάτες, οι οποίοι έσπευδαν να συμμετάσχουν και αυτοί. Παράλληλα, έδωσαν ένα κεφάτο τόνο στους δρόμους της Έδεσσας και υπενθύμισαν στους πολίτες την αξία της χρήσης του ποδηλάτου, το οποίο θα μπορούσε να ανακουφίσει μια πόλη όπως η Έδεσσα, η οποία επιβαρύνεται αρκετά από την έντονη χρήση αυτοκινήτων που επιμένουν να κάνουν οι κάτοικοί της παρά τις αρνητικές επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Οι ποδηλατοδρομίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 19.00, με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Τημενιδών. 

Ιδιαίτερη απήχηση είχαν ακόμα οι πεζοπορίες που οργανώθηκαν από την Κίνηση Νέων Έδεσσας και τη Φιλοζωϊκή. Ακολουθώντας τη διαδρομή Καταρράκτες – Λόγγος – Χίλια Πεύκα – Πεζόδρομος Έδεσσας, οι συμμετέχοντες συνδύασαν την άθληση με τη ψυχαγωγία απολαμβάνοντας τα όμορφα τοπία.

Επίσης οργανώθηκαν μουσικές βραδιές στο φουαγιέ του θερινού κινηματογράφου. Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν διάφοροι μουσικοί με κιθάρες, κλαρινέτο, τσέλο και διαφόρων ειδών κρουστά δίνοντας χρώμα και ρυθμό στους παρευρισκόμενους και μουσική ζωή στο χώρο.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Νέων Έδεσσας (http://kinisi-newn-edessas.blogspot.gr/), όπου αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις και τα νέα της Κίνησης και είναι διαθέσιμα στο κοινό. Η οργάνωση και επικοινωνία μεταξύ των εθελοντών συνεχίζει να γίνεται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και κοινωνικών δικτύων (http://www.facebook.com/groups/390012564396530/ , http://www.facebook.com/kinisinewn.edessas).

Κλείνοντας, η Κίνηση Νέων Έδεσσας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους αυτούς που στάθηκαν αρωγοί των τελευταίων δράσεων και πρωτοβουλιών της και ειδικότερα τους:
-         Β. Καραολάνη (Θέρμανση – Ύδρευση – Άρδευση – Υλικά – Εργαλεία, Ριζάρι, τηλ/φαξ: 23810-91450)
-         Ε. Σλάμκα & Υιούς (Design Shop, Κέντρο Χρωμάτων, Φιλίππου 15, Έδεσσα, Τηλ: 23810-26134, 24350,25770)
-         Απάζογλου Ιωάννη (Καλουπώματα, 6972-872345)
-         ERGO - ΠΕΤΚΟΣ Ε. & ΣΙΑ ΕΕ (Κατάστημα Χρωμάτων, Φλωρίνης 29, Έδεσσα, Τηλ: 23810-22121)


Κίνηση Νέων Έδεσσας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου