Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου - Απολογισμός Ευρ. Προγρ. Ανταλλαγής Νέων στην Έδεσσα



Απολογισμός Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων με τίτλο “Spread the Word, Feel the World”, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση»

Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας (Youthnet Hellas), σε συνεργασία με την Κίνηση Νέων Έδεσσας, το ΚΕΣΥΠ Έδεσσας και την “Επί Σκοπόν”, υλοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (“Νέα Γενιά σε Δράση”) στην Έδεσσα στο χρονικό διάστημα 22.04-29.04 του 2014.


Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 32 Νέοι από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Ισπανία, Εσθονία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ελλάδα), με αντικείμενο μελέτης και ανάλυσης τις μη μεταφράσιμες λέξεις που υπάρχουν στο λεξιλόγιο των χωρών που εκπροσωπούνται. Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η διαπολιτισμική κατανόηση και μάθηση και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμικά χαρακτηριστικά μέσω αυτών των ιδιαίτερων λέξεων που υπάρχουν σε κάθε γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις μη μεταφράσιμες λέξεις των χωρών τους, εξήγησαν το νόημά τους και πραγματοποίησαν διάφορα εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραστηριότητες σχετικά με το θέμα αυτό. Τα εργαστήρια, οι συζητήσεις και οι δραστηριότητες διεξήχθησαν στο πλαίσιο της μη τυπικής και άτυπης μάθησης, με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, διαδραστική προσέγγιση και ενεργή συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων. Στο τέλος του προγράμματος συγκεντρώθηκε όλο το υλικό και δημιουργήθηκε από τους συμμετέχοντες το «Εγχειρίδιο Μοναδικών Λέξεων», το οποίο περιλαμβάνει όλες τις λέξεις που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν, μαζί με εξήγηση του νοήματός τους και γραφιστική απεικόνιση.

Το πρόγραμμα αυτό ανταλλαγής νέων ήταν το πρώτο που διεξήχθη στην πόλη της Έδεσσας και η επιτυχία του γέμισε με ενθουσιασμό τους βασικούς συντελεστές του (Δίκτυο Νέων Ελλάδας & Κίνηση Νέων Έδεσσας) και τα άτομα που εργάστηκαν σκληρά για τη διοργάνωση και υλοποίησή του. Όλη η προσπάθεια έγινε σε εθελοντική βάση και με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ενεργοποίηση των Νέων της Έδεσσας και του Ν. Πέλλας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του project και το οπτικοακουστικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα για το πρόγραμμα ανταλλαγής (http://spread-the-word-2014.blogspot.gr/) και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Νέων Ελλάδας (www.youthnet.gr). Οι ιστοσελίδες θα ενισχυθούν σύντομα με πλούσιο υλικό και θα αναρτηθεί και θα διατεθεί δωρεάν για το κοινό σε ηλεκτρονική μορφή και το «Εγχειρίδιο Μοναδικών Λέξεων» (“Handbook of Unique Words”).










  
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου